EDAboard.com | EDAboard.eu | EDAboard.de | EDAboard.co.uk | RTV forum PL | NewsGroups PL

Switching Power Supply question

Ask a question - edaboard.com

elektroda.net NewsGroups Forum Index - Electronics Equipment - Switching Power Supply question

Kevin Glover
Guest

Wed Jul 27, 2016 11:14 pm   



Just recieved a Mean Well quad output power supply. After powering it
up and testing output I get drastic flucuations on all outputs, a
ticking sound and the green indicator light flashing. I have input
power properly set to 120V. Does this need to be tested under load? Or
is the thing possibly defective?

JW
Guest

Wed Jul 27, 2016 11:48 pm   



On Wed, 27 Jul 2016 10:14:18 -0700 Kevin Glover <kevinfglover_at_yahoo.com>
wrote in Message id: <1uqhpb1gevr3601pj7cid4od94k7bdeeq8_at_4ax.com>:

Quote:
Just recieved a Mean Well quad output power supply. After powering it
up and testing output I get drastic flucuations on all outputs, a
ticking sound and the green indicator light flashing. I have input
power properly set to 120V. Does this need to be tested under load? Or
is the thing possibly defective?


Model # might be helpful...


Guest

Thu Jul 28, 2016 4:28 am   



On Wed, 27 Jul 2016 13:48:55 -0400, JW <none_at_dev.null> wrote:

Quote:
On Wed, 27 Jul 2016 10:14:18 -0700 Kevin Glover <kevinfglover_at_yahoo.com
wrote in Message id: <1uqhpb1gevr3601pj7cid4od94k7bdeeq8_at_4ax.com>:

Just recieved a Mean Well quad output power supply. After powering it
up and testing output I get drastic flucuations on all outputs, a
ticking sound and the green indicator light flashing. I have input
power properly set to 120V. Does this need to be tested under load? Or
is the thing possibly defective?

Model # might be helpful...


Model RQ-125D

JW
Guest

Thu Jul 28, 2016 3:17 pm   



On Wed, 27 Jul 2016 15:28:39 -0700 doh_at_yipee.com wrote in Message id:
<5cdipbdctn701mrni98c6bsjclo5mljk8h_at_4ax.com>:

Quote:
On Wed, 27 Jul 2016 13:48:55 -0400, JW <none_at_dev.null> wrote:

On Wed, 27 Jul 2016 10:14:18 -0700 Kevin Glover <kevinfglover_at_yahoo.com
wrote in Message id: <1uqhpb1gevr3601pj7cid4od94k7bdeeq8_at_4ax.com>:

Just recieved a Mean Well quad output power supply. After powering it
up and testing output I get drastic flucuations on all outputs, a
ticking sound and the green indicator light flashing. I have input
power properly set to 120V. Does this need to be tested under load? Or
is the thing possibly defective?

Model # might be helpful...

Model RQ-125D


OK, have a look at page one of the datasheet
www.meanwell.com/mw_search/RQ-125/RQ-125-spec.pdf
The current range is listed. Those show the rated minimum load for each
output in order for the outputs to be guaranteed in specification. They
may be fine with less or none at all which you'd need to test with a DMM.

elektroda.net NewsGroups Forum Index - Electronics Equipment - Switching Power Supply question

Ask a question - edaboard.com

Arabic versionBulgarian versionCatalan versionCzech versionDanish versionGerman versionGreek versionEnglish versionSpanish versionFinnish versionFrench versionHindi versionCroatian versionIndonesian versionItalian versionHebrew versionJapanese versionKorean versionLithuanian versionLatvian versionDutch versionNorwegian versionPolish versionPortuguese versionRomanian versionRussian versionSlovak versionSlovenian versionSerbian versionSwedish versionTagalog versionUkrainian versionVietnamese versionChinese version
RTV map EDAboard.com map News map EDAboard.eu map EDAboard.de map EDAboard.co.uk map